nieuws

Nieuwe versie energiesubsidie STEP

Geen categorie

De wijzigingen van de Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP) zijn vrijdag 1 juli ingegaann. STEP is bedoeld voor het energiezuiniger maken van bestaande huurwoningen.

Dat meldt de website van Aedes. De stimuleringsregeling komt volgens deze brancheorganisatie voort uit het Enegerieakkoord. Aedes adviseert de eigen achterban de mogelijkheden goed te bekijken. De subsidie kan helpen de komende jaren extra in energiebesparing te investeren.

Een van de belangrijkste wijzigingen is dat subsidiebedragen met terugwerkende kracht per verbetering van de Energie-Index (EI) hoger worden vastgesteld. De oorspronkelijke subsidiebedragen waren gebaseerd op investeringscijfers uit 2010/2011. 

Om zeer energiezuinige renovaties te stimuleren, wordt nu ook subsidie verstrekt voor renovaties die verder gaan dan een EI 1,20. Renovaties tot een maximale EI van 0,40 komen in aanmerking voor subsidie. Eerder was er geen onderscheid tussen energielabel A, A+ en A++ of nog hoger.

Reageer op dit artikel