nieuws

Mitra sleurt moederbedrijf mee in faillissement

Geen categorie

Drankenconcern Dirkzwager, de moeder van slijterijketen Mitra, is failliet verklaard. Dat bevestigt curator Ruud Hermsen tegenover RTL Z. Voor het handjevol dochters dat mogelijk doorstart, is nog geen faillissement uitgesproken.

Dirkzwager is ook het moederconcern van enkele drankmerken en groothandels. Alle onderdelen zijn inmiddels failliet verklaard. ‘Andere onderdelen draaien wel winstgevend, en hadden zelfstandig prima kunnen bestaan’, zegt Hermsen.

Het drankconcern heeft in de loop der jaren veel overnames gedaan, die ook bijdroegen aan de ondergang. Naast de overname van Mitra in 2001 kocht Dirkzwager verschillende groothandels en distilleerderijen. Veel van de overgenomen bedrijven draaiden slecht.

De curator onderzoekt een doorstart voor de ‘levensvatbare’ onderdelen van Dirkzwager. De 23 eigen winkels van Mitra werden direct na het faillissement, eind juni, al gesloten. De toekomst voor de 143 franchisevestigingen is nog onduidelijk.

Reageer op dit artikel