nieuws

Kleine prijsdaling Londense woningmarkt

Geen categorie

De pre-referendum onzekerheid in het tweede kwartaal heeft een kleine prijsdaling veroorzaakt in de prime woningmarkt van Londen. Ook heeft het de groei vertraagd van regionale markten die afhankelijk zijn van kopers uit Londen.

Dat blijkt uit het jongste onderzoek van Savills. Volgens de vastgoedadviseur zal pas de komende maanden blijken wat de invloed is van de keuze voor een Brexit. Het referendum waarin de Britten kozen voor een Brexit vond op donderdag 23 juni, aan het eind van tweede kwartaal, plaats. In Central Londen gingen de woningprijzen in het prime segment met 1,4 procent het meest omlaag. Op jaarbasis liggen de prijzen in de hoogste marktsegmenten 3,9 procent. lager. Vergeleken met de piek in het derde kwartaal van 2014 is zelfs sprake van een daling van 8 procent.

Reageer op dit artikel