nieuws

Hudson’s Bay naar Amsterdam, Tilburg en Breda

Geen categorie

Hudson’s Bay Company (HBC) heeft haar eerste vier winkellocaties in Nederland bekend gemaakt. De eerste Nederlandse warenhuizen van het Canadese bedrijf komen in Amsterdam, Breda en Tilburg.

Hudson’s Bay naar Amsterdam, Tilburg en Breda

De warenhuizen van Hudson’s Bay worden gevestigd in het gebouw De Vleeshal en aan Rokin 21 en 49 in Amsterdam, in winkelcentrum De Barones in Breda en aan de Heuvelstraat 33 in het centrum van Tilburg. In Breda en Tilburg betreft het oude V&D-vestigingen. De eerste winkel van HBC’s discountformule Saks Off 5th opent zijn deuren in de Kalvertoren aan de Kalverstraat in Amsterdam.

HBC heeft met Ivy Group een huurovereenkomst gesloten voor het gebouw De Vleeshal en Rokin 21 en 49 in Amsterdam. Deze drie aan elkaar grenzende panden worden getransformeerd tot één Hudson’s Bay-vestiging. De winkel aan het Rokin geeft rechtstreeks toegang tot het toekomstige metrostation Rokin. De Vleeshal is een monumentaal pand tussen de Nes en de Oudezijds Voorburgwal dat momenteel wordt verbouwd, terwijl het Rokin 21 en 49 nieuwbouwpanden zijn. De totale winkeloppervlakte zal 15.800 m2 bedragen. De toekomstige winkel is onderdeel van het project Rokin District, een herontwikkeling door Ivy Group van het voormalige Fortis hoofdkantoor aan het Rokin en de Nes naar een mix van winkels, wonen en horeca.

HBC heeft langlopende huurovereenkomsten met Kroonenberg Groep getekend voor de Kalvertoren in Amsterdam en winkelcentrum De Barones in Breda. De Kalvertoren wordt de basis voor de eerste Saks Off 5th-winkel in Nederland. De locatie is zeer centraal en gunstig gelegen aan de Kalverstraat – samen met het Rokin de belangrijkste winkelstraat van Amsterdam. Kroonenberg Groep is bezig met een renovatie om het winkelcentrum een open, moderne en aantrekkelijke uitstraling te geven. De winkel van 4.200 m2 wordt verdeeld over twee verdiepingen die ontsloten worden met roltrappen en krijgt een winkelpui met entrees aan de Kalverstraat en de Kalvertoren.

Winkelcentrum De Barones heeft een centrale ligging in het winkelhart van Breda. De vestiging van Hudson’s Bay van 16.660 m2 wordt verdeeld over vijf verdiepingen met entrees vanuit De Barones en de Karrestraat. Kroonenberg Groep legt op dit moment de laatste hand aan de herontwikkeling van De Barones. In het winkelcentrum zijn de winkelruimtes op de eerste etage gekoppeld aan de begane grond, waardoor grotere units ontstaan achter grote winkelfronten.

Het toekomstige Tilburgse warenhuis van Hudson’s Bay staat in de bekendste winkelstraat van die stad. Het pand wordt door zijn eigenaar, Royalton Hill, gerenoveerd in aanloop naar de grote opening van de Hudson’s Bay-winkel. Het pand biedt 12.400 m2 aan winkeloppervlakte.

Reageer op dit artikel