nieuws

Haaksbergen daagt ontwikkelaar voor de rechter

Geen categorie

De gemeente Haaksbergen daagt Werklust II, van Peter Antvelink uit Groenlo, voor de rechter. Dat meldt Tubantia. Volgens het college van B&W heeft Antvelink zich niet gehouden aan de koopovereenkomst voor een stuk grond aan de Molenstraat. De gemeente heeft de koopovereenkomst ontbonden.

Op het stuk grond zou een appartementen- en horecacomplex, de Vijfhoek, moeten komen. Hiervoor is in 2015 een plan gepresenteerd. Toen er archeologisch onderzoek werd gedaan, bleven de hekken echter om het terrein staan; er moest aanvullend onderzoek gedaan worden. Antvelink vindt dat de gemeente voor de kosten moet opdraaien aangezien zijn bedrijf de bouwgrond ‘zonder beperkingen’ zou overnemen. NautaDutillh Advocaten uit Amsterdam staat de gemeente bij. Intussen is de gemeente al in gesprek met drie partijen over de grond.

Reageer op dit artikel