nieuws

Geen celstraf voor Jos van Rey

Geen categorie

Jos van Rey is schuldig bevonden aan omkoping en corruptie. De rechter van de rechtbank in Rotterdam vond een celstraf niet op zijn plaats, maar legde hem wel een taakstraf op van 240 uur.

De rechtbank vindt Van Rey schuldig aan het schenden van de geheimhoudingsplicht als lid van de vertrouwenscommissie bij de benoeming van een nieuwe burgemeester van Roermond in 2012. Daarnaast zou Van Rey zijn omgekocht met voetbalreizen en bezoeken aan vastgoedbeurzen door zijn vriend, projectontwikkelaar Piet van Pol. De rechter zag geen duidelijke overtuiging van het feit dat Van Rey smeergeld heeft aangenomen van Van Pol, in ruil voor opdrachten. Van Rey heeft ook geen geld witgewassen. Ook Van Pol krijgt geen celstraf, wel een taakstraf van 100 uur. Eerder dit jaar eiste het OM nog twee jaar onvoorwaardelijke celstraf tegen zowel Van Rey als Van Pol.

Reageer op dit artikel