nieuws

Extra panden voor PVH Europe

Geen categorie

PVH Europe betrekt in 2018 nog twee te realiseren bedrijfsgebouwen in de Houthavens in Amsterdam; een laagbouw van 4.500 m2 en een hoogbouw van 11.700 m2.

Extra panden voor PVH Europe

Eerder ontwikkelde Heren2 voor PVH Europe (merken onder meer Arrow, Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Speedo) het Europese hoofdkantoor van Calvin Klein op de kop van de Danzigerkade in de Houthavens. Het gaat om een pand met een oppervlakte van 13.000 m2. 

De PVH Campus zoals het terrein wordt genoemd biedt een drie-in-een-concept. Met een team aan architecten heeft MVSA Architects drie gebouwen ontworpen die bij elkaar horen, maar ieder een  eigen identiteit hebben meegekregen. Danzigerkade 150, inmiddels bijna opgeleverd, telt twaalf verdiepingen en bestaat uit kantoorruimten, showrooms, een restaurant en een dakterras. Danzigerkade 125 is een complex van vier verdiepingen met een atrium en verschillende groene dakterrassen. Het derde gebouw, Danzigerkade 95, is het sluitstuk en bestaat uit tien verdiepingen met kantoorruimten en een sky lounge die uitzicht biedt over de campus en de stad. Voorzieningen zoals de parkeergarage, het restaurant en buitenruimten zullen worden gedeeld door de gebruikers van de drie complexen.

De Houthavens, voorheen een Amsterdams gebied met een industriële geschiedenis, beslaat de oevers van het IJ en vormt een state-of-the-art culturele en creatieve omgeving. Hier hebben zich al veel bedrijven gevestigd, waaronder Dedato Architecten en Aegis. Inmiddels kent de Houthavens ook een eigen theater, Theater Amsterdam, waar het toneelstuk over Anne Frank wordt opgevoerd en bedrijven evenementen kunnen organiseren. Ook horecagelegenheden nemen in aantal toe. De bouw van twee Marriott-hotelformules (Moxy en Residence Inn) is alingezet. 

Heren2 is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van de Houthavens. Het bedrijf heeft vooral de focus op de IJ-oevers van Amsterdam. De transformatie van de nieuwe Houthavens rondom de Minervahaven is hier een goed voorbeeld van. Naast deze ontwikkeling worden er nu plannen gemaakt om de Oranjewerf in Noord te transformeren tot woongebied.
Appelhoven vastgoedadviseurs adviseerde PVH Europe.

 

Reageer op dit artikel