nieuws

‘Dublin profiteert van Brexit’

Geen categorie

Als Groot-Brittannië vertrekt uit de EU, is Ierland het enige overgebleven Engelssprekend land in de EU. Er zouden wel 75.000 banen kunnen verhuizen van Londen naar Dublin, zegt een analist van Green Street Advisors in de The Wall Street Journal.

‘Dublin profiteert van Brexit’

De kantorenmarkt in Dublin is relatief klein, dus de komst van enkele tienduizenden kantoorwerkers zal een relatief groot effect hebben. Op de korte termijn worden geen grote verschuivingen verwacht aangezien huurders en beleggers een afwachtende houding aannemen, aldus Marie Hunt, head of research van CBRE in Ierland.

De leegstand in Dublin was in het eerste kwartaal van 2016 7,7 procent (2015: 11,3 procent), 2012: 22,0 procent). Intussen stijgen de huren van kantoorruimte. In het eerste kwartaal van 2016 bedroeg de gemiddelde huur per vierkante meter 632 euro, in 2015 nog 523 euro en in 2012 303 euro, aldus CBRE.

Reageer op dit artikel