nieuws

‘Data-analyse leidt tot snellere en betere investeringen’

Geen categorie

Nieuwe technologie zal het van beleggers de komende jaren ingrijpend veranderen. de analyse van gegevensstromen maakt snellere en betere investeringsbeslissingen mogelijk, stelden vier deskundigen uit de praktijk tijdens de Yardi rondetafelsessie Technologie voor beleggers in de stand van Vastgoedmarkt tijdens Provada 2016.

‘Data-analyse leidt tot snellere en betere investeringen’

Achter twee statafeltjes in het theater in de Vastgoedmarkt-stand stonden directeur Floris Haentjens van de Hilversumse belegger Inside Investments, hoofd Vastgoed Nederland George van Hooydonk van pensioenfondsbelegger MN, regional director European sales Richard Gerritsen van Yardi Systems en Feike Siewertsz van Reesema van de Amsterdamse woningbelegger Siewertsz Beleggingen en onder andere vertegenwoordiger van het beleggingsvehikel Aventicum (Qatar Investment Authority en Credit Suisse) in Nederland. De discussie werd geleid door Vastgoedmarkt-hoofdredacteur Johannes van Bentum.

Steeds meer datastromen komen voor beleggers beschikbaar, waarmee zij hun voordeel kunnen doen. Zo is bijvoorbeeld aan de hand van verkeersstromen het succes van een belegging in een kantoorpand aardig te voorspellen. Door dergelijke gegevens mee te wegen is het makkelijker een goed renderende investering te doen.

> Lees het complete verslag van de sessie Technologie voor Beleggers, of

> Bekijk de videosamenvatting van de sessie Technologie voor Beleggers 

Reageer op dit artikel