nieuws

Dalende huren en woningprijzen Londen

Geen categorie

Huizenprijzen gaan in het Verenigd Koninkrijk scherp dalen, verwacht de Royal Institution of Chartered Surveyors.

Dalende huren en woningprijzen Londen

36 procent meer vastgoedprofessionals rapporteren minder belangstelling voor het kopen van een woning. Het zuiden van het VK is het sterkst getroffen. In juni kwamen minder nieuwe woningen in de verkoop, met uitzondering van Noord-Ierland. De markt verwacht een daling van de verkoop van het aantal woningen in juli, wat de derde opeenvolgende maand is met een daling. 

Woningprijzen stijgen nog wel, behalve in Londen. In juni daalden de woningprijzen (maar RICS zegt niet met hoeveel). De drie maanden erna (juli-september 2016) zouden de prijzen met 26 procent kunnen dalen, zo luidt het meest negatieve scenario.

Woningprijzen waren al aan het dalen vóórdat de Brexit plaatsvond, aldus de Independent. In mei kon je een huis kopen voor 29.900 euro onder de vraagprijs, 4.800 euro meer vergeleken met januari 2016. De gemiddelde huizenprijs bedraagt nu in Londen 630.000 euro.

De huren in Londen dalen als gevolg van de Brexit, aldus sommige makelaars. Meer woningen worden op de markt aangeboden aangezien potentiële verkopers besluiten hun woning te verhuren en de onzekerheid over de Brexit af te wachten. Wanneer huren dalen, valt minder bouwactiviteit te verwachten. Darrett Developments meldt dat het zijn bouwplannen heroverweegt. 

Reageer op dit artikel