nieuws

Bilfinger Real Estate verkocht

Geen categorie

Bilfinger Building&Facility Services, het onderdeel van Bilfinger waar ook Real Estate deel van uitmaakt, is verkocht voor 1,4 miljard euro aan het Zweedse EQT. Dat blijkt uit een melding in de Nederlandstalige nieuwsbrief van de Duitse dienstverlener, actief in de sectoren industrie, energie en onroerend goed.

De overeenkomst is al op 2 juni ondertekend. Maar onder voorbehoud van goedkeuring van de bevoegde autoriteiten zal de verandering van eigenaar plaatsvinden in het vierde kwartaal van dit jaar. ‘De verkoop zorgt voor veiligheid en stabiliteit voor onze onderneming en versterkt onze middelen voor de uitbreiding van onze positie als marktleider in Europa’, aldus de nieuwsbrief.

EQT heeft volgens Bilfinger ‘een uitstekende reputatie en staat bekend als een investeerder in grote bedrijven zoals die van ons en het bevorderen van hun groei.’ De  nieuwe eigenaar is zich ‘bewust van onze positie in de markt en zal ons ondersteunen bij de voortzetting van onze activiteiten.’

De onderhandelingen hebben maanden geduurd. Bilfinger Real Estate telt 3.000 medewerkers, is actief in meer dan 20 landen en heeft 54 miljard euro aan vastgoed onder beheer.

In Nederland kreeg Bilfinger in 2011 voet aan de grond met de overname van Actys. Bilfinger Real Estate heeft in Nederland 3 miljoen m2 onder beheer. Met vestigingen in Utrecht, Amsterdam, Eindhoven en Apeldoorn is Bilfinger Real Estate een van de grootste beheerders van commerciële ruimten.

Verder blijkt uit de nieuwsbrief dat  Marco Reijven (53) per 1 september aantreedt  als chief operational officer van Bilfinger Real Estate in Nederland. Hij zal in deze functie verantwoordelijk zijn voor de operationele activiteiten van de internationaal opererende vastgoed dienstverlener binnen de Benelux. Reijven heeft 18 jaar ervaring in de vastgoedsector. Eerdere functies waren onder meer associate director bij DTZ Zadelhoff, ceo bij Halverton Real Estate Investment Management en coo bij GPT Nederland/Duitsland. Sinds 2012 is hij actief als managing director bij Mayfield Asset & Property Management in Nederland.

Paul Blijham, ceo Bilfinger Real Estate: ‘Onder leiding van Marco Reijven wordt ingezet op een verdere kwaliteitsverbetering van onze dienstverlening en de verdere ontwikkeling van onze organisatie in de breedste zin door het aanbieden van nieuwe en aanvullende diensten.’ 

Reageer op dit artikel