nieuws

Bestuur NRVT treedt af

Geen categorie

Het driekoppige bestuur van de Nederlands Register van Taxateurs heeft zijn functie neergelegd. Aanleiding is het ontbreken van een basis voor samenwerking tussen het bestuur en de voorzitter van de centrale raad, Karel Schiffer.

Het bestuur werd sinds januari 2016 gevormd door de voormalige Boekel-advocate Els Swaab (voorzitter), jurist Ruud Leether (secretaris) en registeraccountant Hans van Vark (penningmeester).

Strijdpunt tussen de bestuurders en Schiffer is de omgang met de statuten van de NRVT. In een gezamenlijke vergadering van bestuur en centrale raad op 2 juni 2016 sprak de centrale raad het vertrouwen uit in Schiffer en vroeg het bestuur zich op zijn positie te beraden. Dat leidde tot het aftreden van de bestuurders.

De centrale raad heeft zijn lid Aart Hordijk als beoogd nieuw voorzitter gevraagd op korte termijn een tijdelijk bestuur te formeren. Hordijk treedt terug als adviserend lid van de raad en zal eventuele conflicterende functies neerleggen.

Reageer op dit artikel