nieuws

Amsterdam hoog op lijstje New York Times

Geen categorie

Amsterdam prijkt bovenaan een lijstje van The New York Times om Londen op te volgen als financieel centrum in Europa. Belangrijkste punt is dat iedereen er Engels spreekt. Verder zijn transport, communicatie, scholing en woon- en kantoorruimte goed geregeld in onze hoofdstad..

Amsterdam hoog op lijstje New York Times

Ook Frankfurt, Wenen en Dublin scoren hoog op de lijst. Flink nadeel van Nederland vormt het bonusbeleid, dat sinds de financiële crisis is aangescherpt. Zo mag je niet meer dan 20 procent van het vaste jaarsalaris als variabele beloning ontvangen. Daarmee heeft Nederland de strengste bonusregels van Europa. De EU-regels staan banken toe maximaal 100 procent van het vaste salaris als bonus uit te keren. 

De positieve uitkomst voor Amsterdam  van het onderzoek van de Amerikaanse krant sluit aan bij een eerder gepubliceerd rapport van adviesorganisatie Buck Consultants International.

Reageer op dit artikel