nieuws

ABB bouwt 75 woningen in Brielle

Geen categorie

De gemeente Brielle heeft ABB Bouwgroep geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van de locatie naast de Bedevaartskerk aan de Rik in Brielle, onder de projectnaam Twee Getuigen.

In het historische gebied rondom de Rik gaat ABB circa 75 grondgebonden woningen bouwen. RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp.

De gemeente Brielle schreef de prijsvraag uit voor de ontwikkeling van het braakliggende terrein tot een woningbouwlocatie met een hoog kwaliteitsniveau. Zij koos voor het plan van ABB dat als beste naar voren kwam. Wethouder André Schoon vindt het bouwplan goed passen in de stedenbouwkundige ambities van Brielle: ‘Op deze historische plek komen prachtige woningen in een passende architectuurstijl op een mooie locatie. Het is een aanwinst voor Brielle.’
De dorpse setting van de vesting Brielle en context van de plek is vertaald in een architectuur, passend binnen de setting en huidige tijd. Er wordt een diversiteit aan woningtypen ontwikkeld in v verschillende prijsklassen. De toekomstige bewoners krijgen een ruime keuze om de woningen geheel aan hun woonwensen aan te passen.

Reageer op dit artikel