nieuws

Winkels failliet Scheer & Foppen nog open

Geen categorie

Rechtbank Gelderland heeft elektronicaketen Scheer & Foppen failliet verklaard. De formule beschikt over 56 vestigingen en webwinkels Bobshop.nl en Scheerenfoppen.nl die volgens de curatoren voorlopig open blijven.

De elektronicaketen met 475 werknemers had al jaren last van een krimpende omzet, voornamelijk veroorzaakt door online-concurrentie. Ongeveer een derde van het elektronica-assortiment wordt inmiddels via webshops als Coolblue verkocht.

De afgelopen maanden heeft Scheer & Foppen nog met investeerders over een mogelijke overname onderhandeld, maar die gesprekken zijn op niets uitgelopen. Hekkelman Advocaten en Notarissen is aangesteld als curator. Eerder zijn elektronicaformules als Megapool, It’s, Dynabite, Dixons, Harense Smid en Mikro-Electro over de kop gegaan. 

Reageer op dit artikel