nieuws

‘We zijn te pessimistisch over de winkelmarkt’

Geen categorie

‘We moeten niet te pessimistisch zijn over de retailmarkt. Met name in de tien grote steden gaat het goed met veel internationale ketens die we hebben mogen verwelkomen.’

‘We zijn te pessimistisch over de winkelmarkt’

Dit zegt Boris van der Gijp (1971), director Strategy & Research bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance tijdens het Vastgoedmarkt-ontbijtnieuws op de beurs Provada 2016. In Amsterdam hebben zich in 2015 achttien nieuwe internationale winkelketens gevestigd, waaronder Søstrene Grene, Stradivarius, Bolia en Sandro. Het toenemende aantal toeristen in de hoofdstad is hier een belangrijke factor.  In Rotterdam vestigden zich vorig jaar vijf nieuwe toetreders, waaronder TK Maxx en Jamie’s Italian. ‘Ook in andere grote steden gaat het goed en Groningen is in het Noorden populair,’ vult Van der Gijp aan. ‘Het zijn vooral de kleinere steden waar de prijzen van winkelvastgoed dalen en waar de leegstand stijgt. Dat is zorgelijk, maar laten we niet doen alsof dit voor het hele land geldt. Dat komt de markt niet ten goede. We moeten regionaal kijken. We krijgen een ontwikkeling waarbij de Randstad en Brabant zich ontwikkelen tot regio’s met grote sterke steden waar nieuwe grote winkelketens zich vestigen,’ aldus Van der Gijp.  

Reageer op dit artikel