nieuws

Voormalig ING RE-topman André de Bock overleden

Geen categorie

De voormalige voorzitter van de directie van Nationale Nederlanden Vastgoed en de eerste ceo van ING Real Estate, drs. André de Bock is op 30 mei in Amsterdam op 77-jarige leeftijd overleden.

Al op jeugdige leeftijd – 21 jaar – begon hij zijn vastgoedloopbaan bij BOZ (Bank voor Onroerende Zaken), een genoteerde vastgoedontwikkelings – en beleggingsmaatschappij, waarvan hij in 1971 ook directeur werd. In dezelfde periode studeerde De Bock bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

In 1986 werd De Bock benoemd tot lid van de directie van Nationale Nederlanden Vastgoed en directeur van Innovest, een genoteerde vastgoedbeleggingsonderneming die vanaf 1990 bekend stond als Bogamij. In datzelfde jaar volgde zijn benoeming tot voorzitter van de directie van Nationale Nederlanden Vastgoed, de voorloper van ING Vastgoed, de brede vastgoedonderneming die het gevolg was van het samengaan van Nationale Nederland en de NMB tot de bank-verzekeraar ING. Van 1995 tot 1996 was hij ook directievoorzitter van ING Real Estate en was daarmee de voorganger van Jan Doets. De Bock wordt in vastgoedkringen algemeen beschouwd als een van de grondleggers van de commercieel vastgoedbranche in Nederland, zoals deze nu bestaat.

Ook na zijn pensionering was De Bock uiterst actief in de nationale en internationale vastgoedbranche. Zo zat hij onder meer in de board of trustees van de Amerikaanse Equity Office Properties Trust. Hij was verder vice-voorzitter van de Neprom en fellow van de RICS. Daarnaast vervulde hij talrijke commissariaten en adviseurschappen, onder meer bij Jones Lang LaSalle, het Orange European Property Fund, The Governement of Singapore Investment Corporation en Tishman Spyer.

Reageer op dit artikel