nieuws

Vesteda naar één hoofdkantoor in Amsterdam

Geen categorie

Vesteda brengt zijn drie hoofdkantoren terug tot één in Amsterdam. Het woningfonds betrekt de commerciële plint van een eigen appartementencomplex aan De Boelelaan. De verhuizing vindt naar verwachting plaats in het eerste kwartaal van 2017.

Vesteda naar één hoofdkantoor in Amsterdam

Dat laat het institutionele woningfonds weten in een persbericht. Het nieuwe hoofdkantoor ligt aan De Boelelaan 759 in Amsterdam Buitenveldert, pal tegenover de Zuidas. Het gaat om appartementencomplex De Boel met een commerciële plint van in totaal 3.000 m2. Het Vesteda-kantoor bevindt zich in de kraag van ruim 1.500 m2. Het complex is compleet gerenoveerde en recent opgeleverd. De regiokantoren van Vesteda blijven gehandhaafd. Vesteda heeft en behoudt acht kantoren in vijf regio’s, te weten in regio Noordwest (Amsterdam), regio Zuid (Eindhoven en Maastricht), regio Oost (Almere, Amersfoort en Arnhem), regio West (Rijswijk), regio Zuidwest (Rotterdam en Bergen op Zoom).

Het voormalig hoofdkantoor in Maastricht van 3.210 m2 en de beide locaties in Amsterdam worden gecentraliseerd in het nieuwe hoofdkantoor. In Amsterdam Zuidoost laat de beheerafdeling van Vesteda 880 m2 achter, de investment management-tak gaat weg uit de 1.000 m2 kantoorruimte die het nu nog huurt aan de Claude de Debussylaan op de Zuidas. Vesteda zoekt een nieuwe gebruiker voor het eigen oud-hoofdkantoor in Maastricht. Het totaal aantal fte’s blijft nagenoeg gelijk, waarmee Vesteda goed ingericht is op de beoogde groei van de portefeuille. Wel zal een flink aantal werknemers niet meeverhuizen van Maastricht naar Amsterdam. Deze mensen zal Vesteda vervangen, aldus de Vesteda-woordvoerder.

Gertjan van der Baan, ceo Vesteda, zegt hierover: ‘Als gevolg van de sluiting van ons kantoor in Maastricht zullen wij helaas afscheid moeten nemen van een aantal van onze gewaardeerde collega’s. Het betreft de medewerkers die ervoor kiezen om niet mee te verhuizen naar Amsterdam. Dit gaat mogelijk om ruim zestig medewerkers. Het onderbrengen van al onze activiteiten in één hoofdkantoor zien wij echter als een essentiële stap in het verder verbeteren van onze dienstverlening en het realiseren van onze groeidoelstellingen.’ Voordat de plannen tot een definitief besluit komen, zal de ondernemingsraad om advies worden gevraagd.

Reageer op dit artikel