nieuws

V&D verder als webwinkel onder Roland Kahn

Geen categorie

Roland Kahn, Jaco Scheffers en Ronald van Zetten hebben het merk V&D gekocht. Ze blazen het merk eerst online en later wellicht ook fysiek nieuw leven in.

Dat blijkt uit een gezamenlijk persbericht van de de curatoren van V&D en de drie retailondernemers en –investeerders. De curatoren hebben met Retail Ventures Holding finale overeenstemming bereikt over de verkoop van alle merkrechten, domeinnamen en andere intellectuele eigendomsrechten die tot de boedel in het faillissement van V&D behoren. Hiermee is het voortbestaan van een van Nederlands bekendste consumentenmerken zeker gesteld, stellen ze.

Financiële details van de transactie worden op dit moment niet bekendgemaakt. Retail Ventures is een samenwerkingsverband van Roland Kahn, Jaco Scheffers en Ronald van Zetten. Onder leiding van Van Zetten (ex-Hema) zal ‘het nieuwe V&D in samenwerking met de belangrijkste leveranciers van de voormalige warenhuisketen een aantrekkelijke propositie voor de Nederlandse consument ontwikkelen. Het zwaartepunt zal hierbij in eerste instantie komen te liggen op ‘2020 Online Retail’.

Van Zetten: ‘Ik ben blij en trots dat ik, samen met mijn collega-ondernemers Roland Kahn en Jaco Scheffers van Cool Investments dat eerder bij een mogelijke doorstart van de V&D-warenhuizen was betrokken, het roemruchte merk V&D en alles wat daarbij hoort een nieuw leven mag helpen geven. We zijn vol plannen om V&D weer een sterk en gezond merk van alle Nederlandse consumenten te maken. In eerste instantie online, maar op termijn wellicht ook weer in het Nederlandse straatbeeld.’ Op dit moment worden de plannen nader uitgewerkt. Het streven is erop gericht om de webwinkel van ‘het Nieuwe V&D’ zo snel mogelijk ‘live’ te hebben voor de Nederlandse consument.

Reageer op dit artikel