nieuws

Vastgoedbeurs lanceert platform voor vernieuwing

Geen categorie

Op Provada 2016 heeft de vastgoedbeurs het Future concept gelanceerd. Onder die noemer presenteert Provada voortaan innovatieve kennis en inspiratie binnen de vastgoedbranche.

Commercieel directeur Peter Schreuter: ‘Er komen zoveel fundamentele veranderingen op onze sector af, dat veel bedrijven de weg kwijtraken. Als hèt vastgoedplatform van Nederland moet Provada daarop inspelen.’ De vastgoedbeurs werkt samen met contentpartner Richard van Hooijdonk, die als trendwatcher baanbrekende vastgoedinnovatie onderzoekt.

Provada Future zal niet alleen tijdens de drie beursdagen actief zijn, maar ook 365 dagen per jaar op provada.nl/future met dagelijks nieuws. Schreuter: ‘Zo bouwen we voort op ontwikkelingen in de branche en zal Provada Future op termijn de traditionele beurs zelfs overvleugelen.’ De initiatiefnemers spraken tijdens de lancering de verwachting uit dit platform al volgend jaar een derde van de beursvloer in beslag zal nemen. Om het publiek een idee te geven van die fundamentele veranderingen, gaf Richard van Hooijdonk een duizelingwekkende lezing.

Een afgeladen Provada Forum werd overspoeld met ‘megatrends’ als big data, internet of things en robotisering. Niet als abstract vergezicht, maar in heel concrete voorbeelden uit de vastgoedpraktijk: van een onfeilbare metselrobot tot zelfhelende gebouwen. De boodschap: In het tijdperk van context weet technologie steeds beter wat onze behoeften en intenties zijn, zelfs voordat we dat zelf weten. Waar mensen fouten maken en verspilling veroorzaken, voorkomt technologie die juist.

Van Hooijdonk daagde bedrijven uit zich voor te bereiden op een heel andere toekomst: ‘Je hebt een chief disruption officer nodig, iemand van hooguit 25 jaar die anders naar technologie kijkt. Richt je op de kern van je business en huur nieuwe kennis in.’ Wouter Truffino van Holland Contech kon dat beamen. Hij brengt start ups en grown ups bij elkaar om radicale innovatie mogelijk te maken. ‘Die komt per definitie van buiten.’ Tijdens Provada krijgen tientallen kansrijke start ups exposure om hun vooruitstrevende ideeën, technieken en businessmodellen te demonstreren.

Reageer op dit artikel