nieuws

‘Utrecht onderzoekt volgen van winkelend publiek via smartphone’

Geen categorie

De gemeente Utrecht gaat onderzoeken of het bedrijf Citytraffic wel in het winkelgebied mensen mag volgen via wifi en bluetooth. Volgens Utrecht lijkt het erop dat hiervoor geen toestemming is gegeven. Dat bevestigt de gemeente aan de NOS na berichtgeving van RTL Nieuws.

De gegevens worden verzameld aan de hand van het MAC-adres. Dit is een uniek adres dat elke smartphone, laptop of tablet heeft. Zodra iemand wifi of bluetooth heeft aanstaan wordt dat signaal opgevangen en het MAC-adres geanonimiseerd bewaard. De verzamelde informatie wordt door het bedrijf verkocht aan winkels en gemeenten. 

Door gegevens van het publiek te verzamelen hopen de winkeliers en gemeenten een beter beeld te krijgen van hoeveel mensen er op welk tijdstip zijn.

Reageer op dit artikel