nieuws

Transformatiescan blaast zorggebouwen nieuw leven in

Geen categorie

Het herbestemmen van zorggebouwen naar nieuwe doelgroepen en functies is een heet hangijzer. Reden voor HEVO, Inbo en Deerns om de ‘Transformatiescan Bestaande Zorggebouwen’ te ontwikkelen.

Transformatiescan blaast zorggebouwen nieuw leven in

De uitstraling en uniforme inrichting van veel zorgvastgoed sluit veelal niet aan bij de wensen van de huidige en toekomstige doelgroep. Hoe een zorggebouw opnieuw en optimaal toekomstwaarde kan krijgen, vraagt om de expertise van meerdere bureaus. ‘Met de introductie en multidisciplinaire aanpak van het team Transformatiescan Bestaande Zorggebouwen is er binnen enkele weken inzicht of revitaliseren, renoveren of transformeren haalbaar is’, zegt Anneke Speelman, lid van het Transformatieteam en senior adviseur bij HEVO. ‘Het resultaat van dit onderzoek vormt de opmaat voor een nieuw begin.’

 

In de zomer en het najaar van 2016 en in het voorjaar van 2017 worden kennismakingsgesprekken en  incompanytrainingen gehouden. Eigenaren van zorgvastgoed kunnen dan kennismaken met de methodiek aan de hand van een eigen casus.

Reageer op dit artikel