nieuws

Transformatie zusterhuis Boerhaavekliniek

Geen categorie

Het voormalige zusterhuis van de Boerhaavekliniek in de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam krijgt een nieuw leven als zorgvoorziening voor ouderen. Healthcare Real Estate (HCRE) realiseert in het 1.400 m2 tellende karakteristieke gebouw zestien appartementen en diverse gemeenschappelijke ruimten.

Transformatie zusterhuis Boerhaavekliniek

Op de begane grond van het voormalige zusterhuis worden onder andere een grote open keuken, een bibliotheek en een gemeenschappelijke woonkamer gerealiseerd. De 16 appartementen worden op de eerste tot en met de vierde verdieping gesitueerd.  ‘Onze grootste uitdaging is om het gebouw te optimaliseren met behoud van het esthetisch karakter. Het gebouw heeft honderd jaar dienst gedaan als zusterhuis en kliniek. Wij passen het aan de huidige tijdgeest aan,’ zegt Jochem Post, directeur van HCRE.

Duurzaamheid speelt bij de transformatie een belangrijke rol. In de huidige situatie heeft het gebouw een energielabel G. Omdat dubbel glas in de gevel niet is toegestaan, wordt er monumentenglas geplaatst. Post: ‘De hele omgeving is cultureel erfgoed. Daarom is ook bij het maken van keuzes rondom duurzaamheid de esthetiek heel belangrijk. Bij alle beslissingen wordt hier rekening mee gehouden.’ 

Nova Zembla Zorg gaat het gebouw na de renovatie huren. Deze zorgorganisatie biedt ouderen hiermee hoogwaardige zorg en verpleging met veel persoonlijke aandacht op een vooraanstaande locatie. De menselijke maat, kleinschaligheid en ongedwongenheid staan centraal. De organisatie exploiteert al twee zorgvilla’s in Oegstgeest. Een derde vestiging wordt binnenkort in Heemstede geopend.
In augustus moet de renovatie zijn afgerond. Financiële details worden door HCRE niet gegeven.

Reageer op dit artikel