nieuws

Tijdelijke sociale woningbouw in Haarlem

Geen categorie

Het college van B en W van Haarlem heeft besloten dat op het Delftplein 160 tijdelijke sociale huurwoningen kunnen worden gebouwd voor maximaal 15 jaar.

Eerder is besloten dat er extra tijdelijke sociale huurwoningen gebouwd kunnen worden op vier locaties in Noord, Schalkwijk en Zuid-West. Zo spreidt de stad de huisvesting van vluchtelingen met een status en Haarlemmers die een sociale huurwoning zoeken over Haarlem.

Het Delftplein is een van de vier beoogde voorkeurlocaties die onderzocht zijn. Met input van de klankbordgroep Delftplein ligt de nu voorgestelde locatie van de tijdelijke bebouwing verder van de bestaande woonwijk af. De tijdelijke stadstuin Delfts Groen, de bomen en de voetbalkooi blijven op dit moment gehandhaafd. Elan Wonen plaatst 160 tweedehands woonunits en zorgt voor het bouwrijp maken, de bouw, het beheer en de exploitatie van de woningen.

Reageer op dit artikel