nieuws

Soeters Van Eldonk architecten gaat uit elkaar

Geen categorie

Per 1 september zal Soeters Van Eldonk architecten ophouden te bestaan. De twee naamgevers gaan onder eigen paraplu verder.

Dat schrijft het bureau in een persbericht. Sjoerd Soeters zet al zijn activiteiten voort met zijn vaste team van medewerkers en directeur Walther Kloet, onder de titel: PPHP (Pleasant Places, Happy People). Erik Wiersema, stedenbouwkundige en architect, bekend onder meer van het recent opgeleverde Calvijn College in Amsterdam West, voegt zich bij het PPHP-team.

Jos van Eldonk start samen met Mariëtte Broesterhuizen, Mirko Post en Berend Hoffmann (Het Keizerrijk architecten) als partners het bureau Local Affairs. Met het vaste team van medewerkers worden alle werkzaamheden met onveranderd enthousiasme voortgezet.

Het bureau kwam in 1997 voort uit het architectenbureau dat Sjoerd Soeters samen met zijn vrouw in 1979 was begonnen in hun woonhuis aan de Prinsengracht en tien jaar later voortzette aan de Kerkstraat in Amsterdam. Naast Jos van Eldonk was Dana Ponec in de periode 2001-2007 partner in het bureau.

Tegen vakblad De Architect zegt Sjoerd Soeters: ‘De tijd is voorbij waarin een bureau werd vernoemd naar de architect. Architectuur is een middel en geen doel. Het gaat erom dat we op iedere schaal prettige plekken maken voor mensen. Plekken waar ze prettig kunnen rondwandelen, werken, wonen en winkelen en waar ze gelukkig worden. We hebben verstand van prettige plekken, durf ik wel te zeggen.’

Reageer op dit artikel