nieuws

Sluiting 163 vestigingen na bankroet Brits BHS

Geen categorie

De Britse warenhuisketen BHS is failliet verklaard nadat de bewindvoerders het niet lukte een koper voor de keten te vinden.

Sluiting 163 vestigingen na bankroet Brits BHS

Dat meldt de BBC. Het faillissement van British Home Stores betekent de sluiting van 163 warenhuizen en flagship stores en het ontslag van 11.000 werknemers. De keten kampte met veel van dezelfde problemen als de dit voorjaar gefailleerde warenhuisketen V&D. Het was echter niet alleen de afnemende populariteit, online concurrentie en een sleetse winkelformule die BHS de das om deden.

De voornaamste oorzaak dat BHS geen nieuwe koper vond, was de enorme schuldenlast van het winkelbedrijf. BHS torste een schuld van 1,3 miljard pond met zich mee, waaronder een pensioenverplichting van 571 miljoen pond. Britse media melden dat winkelketens als Primark, Sports Direct en Next in de markt zijn voor delen van het winkelvastgoed van BHS.

 

Reageer op dit artikel