nieuws

Sleuteloverdracht eerste bruikleenwinkel

Geen categorie

Leegstandsbeheerder Interveste heeft dindsdag 31 mei 2016 de sleutel overgedragen van de eerste bruikleenwinkel van Den Bosch. De bruikleenwinkel aan het Rivierenplein zal gebruikt gaan worden voor een winkel gespecialiseerd in nieuwe én tweedehands hulpmiddelen.

‘De Bruikleenwinkel’ is een door Interveste bedacht concept om goedkoop leegstaande winkelruimte aan te bieden aan startende ondernemers. De winkel aan het Rivierenplein stond al geruime tijd leeg. De hulpmiddelenwinkel zal onder andere tweedehands rolstoelen, rollators, speciale matrassen en aangepaste fietsen gaan aanbieden.

In Brabant staat ongeveer 10 procent van de winkels leeg. Vooral in de kleinere dorpen rondom de steden is dit te merken. Interveste is gespecialiseerd in het tijdelijk beheer van woningen en gebouwen en constateerde dat er behoefte was aan goedkope winkelruimte voor veelal startende ondernemers. De reguliere huurprijzen kunnen deze ondernemers als starter vaak niet betalen. Winkel- en pandeigenaren hebben op hun beurt continu doorlopende kosten als hun pand leeg blijft staan. Leegstand is ook nadelig voor de toeloop naar het pand. Interveste geeft nu de startende ondernemer een kans door op bruikleenbasis winkelruimte – de Bruikleenwinkel – aan te bieden.

Inmiddels worden er op de website van Interveste binnen Noord-Brabant al bruikleenwinkels in Veghel, Vught, Oisterwijk, Etten-Leur en Tilburg aangeboden.

Reageer op dit artikel