nieuws

Schaarste kantoorruimte München leidt tot hogere prijzen

Geen categorie

Verhuurders van commerciële ruimten doen goede zaken in München. Het is een van de weinige Duitse steden waar de huren in 2015 zijn gestegen als gevolg van de grote vraag. Dat stelt MSCI in zijn Property Income Risk & Performance 2015.

Tot 2018 zal rond 40 procent van de huurcontracten aflopen. Dat biedt verhuurders de mogelijkheid om hun prijzen te verhogen. München en Düsseldorf zijn de enige twee Duitse steden waar de huurprijzen de afgelopen jaren zijn gestegen. In 80 procent van de commerciële huurcontracten gaat het om kantoren. München is onder meer in trek bij IT- en R&D-bedrijven en bij consultants uit binnen- en buitenland. Het rendement is met 8,1 procent in 2015 het hoogst van heel Duitsland.

Reageer op dit artikel