nieuws

Prijsstijging koopwoningen blijft ruim 4 procent

Geen categorie

Bestaande koopwoningen waren in mei 2016 4,3 procent duurder dan in mei 2015. Dat is een fractie meer dan vorige maand en gelijk aan de stijging in maart. Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de woningprijzen.

Prijsstijging koopwoningen blijft ruim 4 procent
Koopwoning

Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster.

In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek. Vervolgens daalden de prijzen tot een dieptepunt in juni 2013. Daarna is er sprake van een stijgende trend. Ten opzichte van de piek is het prijsniveau 14,3 procent lager. Vergeleken met het dal zijn de prijzen gemiddeld 9,2 procent hoger. Het gemiddelde prijsniveau van de bestaande koopwoningen is in mei 2016 ongeveer even hoog als in augustus 2004. 

Het Kadaster bracht afgelopen vrijdag naar buiten dat het in mei 16.066 verkochte woningen registreerde. In de eerste vijf maanden van 2016 zijn 75.350 woningen verkocht. Dat is ruim een kwart meer dan in dezelfde periode van 2015.

Reageer op dit artikel