nieuws

President Obama huurt huis in Washington

Geen categorie

President Obama en zijn vrouw Michelle gaan een huis huren in de welvarende wijk Kalorama in Washington, meldt USA Today. Zij gaan daar wonen in januari 2017 nadat de president is afgetreden.

President Obama huurt huis in Washington

De Obama’s blijven in Washington om jongste dochter Sasha in staat te stellen de laatste jaar twee van haar high school af te maken. Het huis aan 2446 Belmont Road is eigendom van Joe Lockhart en Giovanna Gray. Lockhart was perschef ten tijde van het presidentschap van Clinton. Hij verhuisde naar New York om executive vice president voor communicatie van de National Football League te worden.

Het nieuwe onderkomen van de Obama’s is gebouwd in 1928. Het heeft negen slaapkamers en acht badkamers. Het is voor het laatst verkocht in 2014 voor een prijs van 5.295.000 dollar. Huidige vraagprijs is 5.995.000 dollar. Het pand heeft een woonoppervlakte van 760 m2 en staat op 1.000 m2 grond. 

Er is voldoende ruimte voor het huisvesten van de mensen van de Secret Service die de Obama’s blijven beveiligen. De buurt is wel gewend aan extra beveiliging aangezien deze dicht bij de ambassadewijk ligt.

Obama is de eerste president sinds Woodrow Wilson in 1921 die in Washington blijft wonen. Bezoek het huis.

Reageer op dit artikel