nieuws

Öztürk verdedigt omstreden vastgoeddeal

Geen categorie

Beweging Denk beschuldigt NRC in een Facebookfilmpje van ‘leugens’ over de vastgoeddeal van voorzitter Selçuk Öztürk met de Limburgse zorginstelling Daelzicht.

Öztürk verdedigt omstreden vastgoeddeal

Het Kamerlid kocht in 2011 volgens eerdere berichtgeving van NRC twee panden van de Limburgse zorginstelling Daelzicht. De prijs werd sterk verlaagd, en beklonken, zonder dat de toezichthouder – het College Sanering Zorginstellingen – daarmee had ingestemd, hetgeen wettelijk verplicht is. 

Vóór verkoop werd het bestemmingsplan nog gewijzigd, maar de aanvankelijke koopprijs werd hier niet voor aangepast. Bij de Utrechtse zorginstelling Reinaerde wist Öztürk via een kennis, die in dienst was van Reinaerde, aan een opdracht te komen. Daarbij sprak hij heimelijk af dat hij de medewerker een deel van de opbrengst zou geven.

Volgens Denk is het een ‘leugen’ dat NRC meldde dat het onderzoek zich richt op de integriteit van Denk-voorzitter Öztürk. Dat klopt niet, stelt Denk, want het gaat juist om integriteitsonderzoek binnen Daelzicht. NRC erkent dat de zienswijze van Denk feitelijk juist is, maar dat Daelzicht wel degelijk een transactie onderzoekt waarbij de integriteit van Öztürk in het geding is.

Een andere  ‘leugen’ van NRC zou zijn dat Öztürk een omstreden deal met toenmalig VVD-wethouder Van Rey zou hebben gedaan. ‘Dat is nergens op gebaseerd. Het gaat om een wijziging van het bestemmingsplan die door de raad unaniem is geaccordeerd’, aldus Denk.

Het klopt dat de gemeenteraad van Roermond unaniem instemde met de bestemmingsplanwijziging, zoals in het stuk staat beschreven, schrijft MRC. Dat plan werd ingediend door B&W, met Van Rey als verantwoordelijk wethouder. NRC signaleerde een mogelijk belangenconflict: Öztürk onderhandelde als voorzitter van de PvdA-raadsfractie met Van Rey over een coalitieakkoord en tegelijkertijd ging hij persoonlijk bij hem langs om te praten over het wijzigen van een bestemmingsplan zodat hij een hotel kon starten.

Reageer op dit artikel