nieuws

‘Overheid te zuinig en te weinig duurzaam in vastgoed’

Geen categorie

De overheid is nog te weinig duurzaam als het gaat om vastgoed. ‘Vaak wordt er naar het budget gekeken en wordt er gekozen voor een minder duurzame oplossing die dan wel goedkoper is.’

Dit zegt Maartje Luisman, directeur SVP Architectuur en vice-voorzitter stedenbouw bij BNA, tijdens het Vastgoedmarkt Ontbijtnieuws op de beurs Provada 2016. ‘Gebouwen die in opdracht van de overheid worden gebouwd, zijn vaak wel duurzaam, maar het had vaak nog net wat duurzamer gekund. En dat is jammer. Wat dat betreft is er wel een verschil tussen de Breeam-kwalificatie Very Good en Breeam Outstanding.’

Volgens René Buck, directeur van Buck Consultancy International, gaan dat soort duurzaamheidskwalificaties een minder grote rol spelen. ‘Vroeger stuurden bedrijven een persbericht als ze een ISO-kwalificatie hadden. Dat is nu vanzelfsprekend en niet bijzonder meer. Je valt juist op als je het niet hebt. Dat gaat ook gelden voor Breeam-kwalificaties. Je gaat juist opvallen als je een lage of geen kwalificatie hebt,’ aldus Buck

Reageer op dit artikel