nieuws

Opbrengst executieveilingen 92 procent van getaxeerde waarde

Geen categorie

De gemiddelde opbrengst van woningen op executieveilingen is 92 procent van de getaxeerde marktwaarde. Dat blijkt uit een onderzoek van veilingplatform Nationale Vastgoedveiling.

Een afslag van 20 procent op de marktwaarde was eerder regel dan uitzondering. De verwachting is dat door de opbloeiende woningmarkt en het toetreden van particulieren de opbrengsten in de toekomst nog dichter naar de marktwaarde toe zullen gaan.

De cijfers laten zien dat de keuze van de wetgever terecht is. In 2015 is een nieuwe wet ingegaan waarin de wetgever de voorkeur geeft aan het houden van online executieveilingen boven veilingen in de zaal. Tot 2011 werden vrijwel alle veilingen in de zaal gehouden.

Het onderzoek richtte zich op ruim 90 woningen met een totale opbrengst van 18 miljoen euro. De woningen zijn alle gelegen buiten de Randstad.

Reageer op dit artikel