nieuws

Nieuwe VBO-voorzitter Agrarisch Vastgoed

Geen categorie

Hans Peters REV RT (43) is voor een periode van drie jaar benoemd tot voorzitter van de sectie Agrarisch Vastgoed van brancheorganisatie VBO Makelaar.

Peters is sinds 2010 lid van VBO Makelaar van de de secties Agrarisch Vastgoed en Wonen. Vanaf 2013 is hij als agrarisch bestuurslid actief bij de brancheorganisatie betrokken. Hij neemt het voorzitterschap over van Jouke Havinga. Havinga was zes jaar zowel bestuurslid van het VBO-hoofdbestuur als van de sectie Agrarisch Vastgoed. De laatste drie jaar was hij ook voorzitter van deze sectie.

De nieuwe voorzitter is ingeschreven in de kamers Landelijk en Agrarisch Vastgoed, Bedrijfsmatig vastgoed en Wonen van het NRVT. Tijdens Provada 2016 kreeg hij van TEGoVA-voorzitter Grzesik het certificaat Recognised European Valuer (REV) uitgereikt. Als REV-taxateur is hij specialist in het taxeren van zowel agrarisch- als bedrijfsmatig vastgoed conform de taxatiestandaard European Valuation Standards (EVS).

Hij zegt een bijdrage te willen leveren het vak verder te professionaliseren. ‘Onze makelaars/taxateurs bevinden zich in een zeer dynamische omgeving. De agrarische sector staat met hoge rendementseisen zwaar onder druk. Daarnaast zijn er weinig sectoren die zoveel nieuwe wetgeving uit Europa en van landelijke en regionale overheden op zich af zien komen als de agrarische sector. Om opdrachtgevers goed te kunnen adviseren over hun bedrijfsvoering, moeten wij onze leden permanent de meest actuele kennis aanbieden. Dat lukt goed. Zo beschikken twaalf leden van onze agrarische sectie over het REV-certificaat.’

Reageer op dit artikel