nieuws

Nieuw programma voor talentvolle ontwerpers

Geen categorie

Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus, (BNA) en projectontwikkelaar Synchroon slaan de handen ineen en lanceerden vandaag tijdens de Provada een nieuw programma om jong ontwerptalent in de architectuur te inspireren en te ontwikkelen: Next Step Program.

De website is gelanceerd door Tobias Verhoeven, adjunct directeur van Synchroon en Nathalie de Vries, voorzitter van de BNA. Vanaf vandaag kunnen architecten zich aanmelden via de site www.nextstepprogram.nl. Alle architecten tot 40 jaar kunnen zich aanmelden, met een bureau dat niet ouder is dan vijf jaar en een project niet ouder dan 2,5 jaar.

Dit nieuwe programma stelt drie jonge getalenteerde architecten in staat om de cruciale vervolgstap te zetten na een eerste gerealiseerde project van uitzonderlijke kwaliteit. The Next Step Program biedt door een vakkundige jury geselecteerde architecten een podium bij het publiek en laat hen kennis maken met toonaangevende partijen in de bouw. In de jury zitten onder anderen Nanne de Ru (Powerhouse), Sascha Glasl (Space & Matter), Joop de Boer (Pop Up City) en Bob van Reeth (voormalig Vlaamse bouwmeester)

Het programma biedt deelnemers persoonlijke ontwikkeling, promotie, kansen voor een carrièrestap. De drie genomineerde architecten krijgen: een podium om hun werk te tonen bij de TU delft, een exclusieve ontmoeting en uitwisseling met de Nederlandse topbureaus tijdens de Dutch Design Week, een jaar alle service van de BNA, die normaliter exclusief voor leden is, en er is een kans op de Next Step Award; een mooie geldprijs van 10.000,00 euro om de ‘Next Step’ in de praktijk mogelijk te maken.

 

Reageer op dit artikel