nieuws

Nieuw bedrijf voor parkeren bij ziekenhuizen

Geen categorie

Holland Immo Group, Ten Brinke Group en Q-Park hebben de handen ineen geslagen en Medi Carpark Solutions opgericht. Deze samenwerking legt zich toe op de integrale financiering, ontwikkeling, bouw en exploitatie van parkeergarages bij ziekenhuizen in Nederland en Duitsland.

‘We voorzien in de oplossing van de nieuw te bouwen parkeergarage vanaf de voorfase in een ontwerp’, zegt Matthieu Dekkers van Holland Immo Group. Ten Brinke Group ontwikkelt, bouwt en onderhoudt de parkeergarage. Holland Immo Group financiert en Q-Park ontwerpt en verzorgt langjarig de exploitatie ervan. Dit geldt niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij het overnemen of exploiteren van bestaande parkeergarages. Volgens Dekkers is dit concept ook toepasbaar voor gemeenten, universiteiten en andere partijen die een parkeeroplossing zoeken. Het hart van de samenwerking is een rekenmodel, waarmee de optimale ‘park solution’ per ziekenhuis kan worden bepaald. ‘Elk ziekenhuis heeft namelijk zijn eigen karakter en specifieke eigenschappen’, aldus Arjen Pastink van Ten Brinke Group. ‘Op basis daarvan en het model komen we tot een uitgesproken visie over het zo optimaal mogelijk benutten van de beschikbare ruimte. In combinatie met onze lage kostenstructuur kunnen we daarmee het parkeren rendabel houden. Voor elk ziekenhuis geldt dat de parkeergarage vaak de eerste en laatste indruk van bezoekers is. Doordat we de parkeergegevens continu monitoren, zorgen we er met Medi Carpark Solutions voor dat dit visitekaartje optimaal is en blijft.’

Reageer op dit artikel