nieuws

Lidl wil meer eigen winkels

Geen categorie

Wat doet supermarkt Lidl op de Provada? ‘Wij zijn ook een vastgoedbedrijf’, zegt Harm van Oorschot op de stand in de RAI

Van Oorschot is de directeur centrale diensten van Lidl, een afdeling van 70 medewerkers, onder meer voor vastgoed, beheer en bouwbegeleiding. Op de stand op de Provada ontvangen hij en zijn collega’s gemeenten, projectontwikkelaars, beleggers en anderen die bij winkelvastgoed betrokken zijn. ‘We zijn een grote afnemer van huurmeters.’ Lidl is in marktaandeel de derde supermarkt van Nederland, na Albert Heijn en Jumbo. Circa 40 procent van de winkels is eigendom, de rest huur. ‘We streven naar 50 procent eigendom en willen in de toekomst naar 500 winkels groeien.´  Lidl is onder meer bezig een nieuw winkelconcept uit te rollen. De winkels moeten een modernere uitstraling krijgen, met meer comfort, glas en openheid. Van Oorschot vertelt daarover in het interview met hem in de Vastgoedmarkt Provada-special. De (ver)bouwplannen zijn mede de reden voor het streven naar meer eigen winkels. ‘Als we huren, hebben we onvoldoende flexibiliteit om aanpassingen aan de winkel te doen.’ De financiering vindt plaats uit eigen middelen.

Reageer op dit artikel