nieuws

KKR lanceert Europees vastgoedfonds

Geen categorie

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts (KKR) heeft 739 miljoen dollar (ruim 653 miljoen euro) opgehaald voor een Europees vastgoedfonds.

KKR lanceert Europees vastgoedfonds

Dat heeft KKR laten weten aan financieel persbureau Bloomberg. KKR, in Nederland vooral bekend als medeopkoper van Vendex KBB, heeft het bedrag binnen vijftien maanden opgehaald bij institutionele beleggers en vermogende particulieren. Volgens KKR is Europees vastgoed nog relatief goedkoop, terwijl fors economisch herstel nog is uitgebleven.

Het fonds genaamd KKR Real Estate Partners Europe zal investeren in goed geprijsd vastgoed in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Italië. Zo zal het fonds in Spanje richten op de nog herstellende woningmarkt en in Italië op ondergewaardeerd commercieel vastgoed. Het private equity-bedrijf heeft al Europese vastgoedbeleggingen die zijn geplaatst in een mondiaal fonds van 2,7 miljard dollar (bijna 2,39 miljard euro).

 

Reageer op dit artikel