nieuws

Jumbo Foodmarkt in alle provincies

Geen categorie

Jumbo wil binnen vijf jaar in alle provincies een vestiging hebben van zijn Foodmarkt-concept en 250 nieuwe supermarkten openen. Dat zei directeur Frits van Eerd tegen De Volkskrant.

De supermarktketen beschikt nu over Foodmarkets in Amsterdam, Breda en Veghel. In Utrecht-stad heeft Jumbo plannen voor twee vestigingen. Ook in Tilburg staat er een op stapel. Van Eerd liet verder weten de komende vijf jaar een nieuwe overname te doen. Deze overname zal worden ingegeven door locatie en niet door formule.

Ook wil Jumbo in die periode Albert Heijn voorbijstreven als online marktleider. Over de vestiging van La Place-restaurants in voormalige V&D-warenhuizen en daarbuiten zei de Jumbo-topman niets concreets. Hij bevestigde dat de combinatie van Hudson’s Bay en La Place ‘waarschijnlijk een werkelijkheid’ is. ‘De gesprekken zijn al in een vergevorderd stadium.’ Ook zal La Place zichtbaar worden in de supermarkten.

Reageer op dit artikel