nieuws

Janssen de Jong begint gebiedsontwikkeling Berkel en Rodenrijs

Geen categorie

Het college van de gemeente Lansingerland heeft een principebesluit genomen om medewerking te verlenen aan de ontwikkeling van circa 120 woningen op het terrein van voormalige palletfabriek Hordijk in Berkel en Rodenrijs.

Op 26 mei 2016 hebben Janssen de Jong Projectontwikkeling en Vink Ontwikkeling gezamenlijk de fabriek gekocht. Janssen de Jong gaat als gebiedsontwikkelaar van start om tot een kwalitatief hoogstaand en passend plan te komen. Hiervoor is stedenbouwkundig bureau Kokon uit Rotterdam in samenspraak met de gemeente door partijen geselecteerd voor het maken van het stedenbouwkundig plan. Bij het tot stand komen van het stedenbouwkundig plan speelt omwonendenparticipatie een belangrijke rol. Zij krijgen tijdens het ontwikkeltraject onder andere de mogelijkheid om deel te nemen aan een bijeenkomst met de stedenbouwkundige. Van de 120 woningen isl 30 procent sociale woningbouw.

De verwachting is dat de anterieure overeenkomst tussen gemeente en de ontwikkelaars in het najaar van 2016 wordt gesloten. Hierna zal het wijzigen van het bestemmingsplan worden opgestart. De bouwwerkzaamheden beginnen naar verwachting in 2018.

Reageer op dit artikel