nieuws

‘Investeerder wil flexibiliteit, duurzaamheid en persoonlijk contact’

Geen categorie

‘Investeerders in de vastgoedmarkt kijken steeds meer naar flexibiliteit, duurzaamheid en vooral ook persoonlijk contact.’ Dat zegt Tonny Gerritsen, directeur van Ten Brinke Groep tijdens het Vastgoedmarkt Ontbijtnieuws op de beurs Provada 2016.

‘Wij hebben onderzoek gedaan naar wat onze klanten momenteel belangrijk vinden en dan blijkt dat een persoonlijke benadering erg wordt gewaardeerd. Ik wil niet zeggen dat het bij andere bedrijven slechter is. Maar wij zijn een familiebedrijf en dan zit dat er sowieso al ingebakken. Een familiebedrijf heeft een bepaalde betrokkenheid naar de klant toe die je niet altijd bij bijvoorbeeld beursgenoteerde bedrijven ziet,’ zegt Gerritsen,  Robert Jan van Hamersveld, financieel directeur van Green Real Estate, ook een familiebedrijf, beaamt dat. ‘In de vastgoedmarkt gaat het ook om grote aankopen, dus een goede betrokken relatie is dan geen overbodige luxe. 

‘Verder worden duurzaamheid en flexibiliteit veel genoemd,’ gaat Gerritsen verder. ‘Veranderingen in de markt gaan nu zo snel dat investeerders het belangrijk vinden dat de functie van een gebouw kan worden aangepast als de markt daarom vraagt.’ Stabiliteit in de markt is een andere wens die veel door klanten wordt genoemd. Gerritsen geeft daar gehoor aan door anti-cyclisch te investeren en ook in meerdere landen actief te zijn. Op de vraag of de indruk klopt dat hij zich nu weer meer op Nederland richt in plaats van Duitsland zoals vorig jaar, zegt hij in meerdere landen actief te willen zijn en mede daardoor voor stabiliteit binnen zijn onderneming te zorgen.

 

Reageer op dit artikel