nieuws

Hong Kong duurste expatstad

Geen categorie

Hong Kong is de duurste stad voor buitenlandse werknemers, gevolgd door het Angolese Luanda en het Zwitserse Zürich.

Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van adviesbureau Mercer, dat onderzoek doet naar de kosten van levensonderhoud in 209 steden. Voor het onderzoek werd onder meer gekeken naar de kosten voor wonen, vervoer, voeding, kleding, huishoudelijke goederen en entertainment.Vorig jaar stond de Angolese hoofdstad nog op de eerste plaats. De daling heeft te maken met de halvering van de olieprijzen.

Amsterdam is iets gestegen op de lijst van duurste steden in de wereld voor buitenlandse werknemers. De Nederlandse hoofdstad staat anno 2016 op de 64e plaats. Dat was een jaar geleden nog plek 69. De overige zeven steden in de top 10 zijn Singapore (4), Tokio, Kinshasa (Congo), Shanghai, Genève, N’Djamena (Tsjaad) en Peking (10). De goedkoopste van de onderzochte steden is de Namibische hoofdstad Windhoek.

 

Reageer op dit artikel