nieuws

Henk Brouwer overleden

Geen categorie

Voormalig Vastgoedmarkt-redacteur Henk Brouwer is overleden. Brouwer (1951-2016) was al enige tijd ernstig ziek.

Brouwer was opgeleid als sociaal geograaf. In 1980 kwam hij door bemiddeling van een van zijn leermeesters, prof. dr. Jan Lambooij, als redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor was hij onderzoeker bij projectontwikkelaar MAB.

Brouwer was vijf jaar verbonden aan Vastgoedmarkt. Zijn werkzaamheden concentreerden zich vooral op de ontwikkelingen op de regionale commerciële vastgoedmarkten. Ook aan artikelen over de trends op nationaal niveau leverde hij bijdragen. ‘Het was bij de kleine staf die de redactionele bemanning van het blad vormde, altijd hard werken maar – gelukkig – ook veel lachen’, blikt Vastgoedmarkt-oprichter Dirk Rompelman terug.

In 1985 vroeg dr. Ed Prins, directeur van Amro Projectontwikkeling, aan Rompelman of hij Brouwer mocht benaderen. Bij die onderneming, die zich vooral concentreerde op de realisering van winkelcentra, kon Brouwer zijn carrière voortzetten als onderzoeker. ‘Hoewel dit voor Vastgoedmarkt een aderlating betekende, was dit voor Henk een logische en buitengewoon aantrekkelijke overstap. Die mocht hem uiteraard niet worden ontzegd’, zegt Rompelman.

‘Ook in de jaren daarna -en vooral tijdens zijn promotieonderzoek- hebben wij op gezette tijden contact gehad. Voor Vastgoedmarkt intensiveerde dat contact ook toen door de Vereniging van Vastgoedonderzoekers (Vogon) een katern in ons tijdschrift werd gestart. Daar was Henk, namens Vogon, nauw bij betrokken’, vervolgt Rompelman.

Brouwer verbreedde inmiddels zijn aandachtsgebied en concentreerde zich sterk op de rol van (vastgoed)aandelenanalist bij verschillende financiële instellingen. Tot voor kort maakte hij in dit kader deel uit van de het analistenpanel dat elk jaar de gang van zaken bij de beursgenoteerde onroerendgoedfondsen in Vastgoedmarkt becommentarieerde. Rompelman: ‘Het is jammer dat wij zijn zinvolle bijdragen zullen moeten missen . We denken met respect aan hem terug.’

Henk Brouwer wordt 27 juni begraven.

Reageer op dit artikel