nieuws

Hanzevast gaat parkeerplekken verhuren

Geen categorie

Hanzevast is een pilot gestart met parkeren. De gemeente Den Haag huurt 50 parkeerplekken bij het gedeeltelijk leegstaande kantoorgebouw Batavia aan de Laan van Nieuw Oost-Indië in Den Haag. Hanzevast genereert hiermee extra inkomsten.

Hanzevast gaat parkeerplekken verhuren

Naast de gemeente Den Haag huurt Hoogvliet Supermarkten ook parkeerplaatsen bij Batavia, acht in totaal. De supermarktketen heeft namelijk een nieuwe supermarkt geopend in een zijstraat van de Laan van NOI en huurt de parkeerplekken op flexibele basis voor zijn eigen personeel. ‘Zowel de huurder als de verhuurder zijn flexibel in het opzeggen van de huur’’, vertelt asset manager Sebastiaan Andringa van Hanzevast. ‘We hebben flexibele contract opgesteld die binnen 1 of 2 maanden opzegbaar zijn voor beide partijen. Komt er een nieuwe huurder dan kunnen we ze gewoon de parkeerplaatsen garanderen.’

Het exploiteren van de parkeerplaatsen is onderdeel van een nieuwe strategie. Andringa: ‘Het idee is ingezet door onze nieuwe business developer Jelmer Spliethof. Zo kunnen we extra inkomsten genereren met de gebouwen die nog niet volledig verhuurd zijn.’ Er zijn geen negatieve reacties van de zittende huurders binnengekomen. Andringa: ‘Zij kunnen natuurlijk gewoon gebruikmaken van het aantal parkeerplekken dat ze bij ons huren. Ook met de 50 plekken die we nu aan de gemeente verhuren, is de parkeerplaats nog niet volledig verhuurd. Merken de huurders dat ze meer plekken nodig hebben, dan mogen zij met voorrang meer plekken huren.’

Als de pilot een succes is, gaat Hanzevast dit inzetten bij andere gebouwen waar leegstand heerst. Hanzevast heeft 90 kantoorgebouwen in bezit met 410.000 m2 verhuurbare oppervlakte. Jelmer Spliethoff onderzoekt momenteel of dit ook in andere steden zou kunnen. In samenwerking met parkeerexploitant ParkBee zijn er in Almere en Arnhem twee parkeerplaatsen geheel openbaar gemaakt, waar iedereen via de ParkMobile-app kan parkeren.

Reageer op dit artikel