nieuws

Hamit Karakus voorzitter Keurmerk Leegstandbeheer

Geen categorie

Met ingang van 1 juli 2016 is oud-wethouder van Rotterdam en directeur van Platform 31 Hamit Karakus benoemd tot voorzitter van het Keurmerk Leegstandbeheer.

Hamit Karakus voorzitter Keurmerk Leegstandbeheer

Op dit moment zijn zesentwintig bedrijven in het leegstandbeheer door het Keurmerk Leegstandbeheer gecertificeerd. Die zesentwintig bedrijven vertegenwoordigen naar schatting 70 procent van het professionele leegstandbeheer. Het Keurmerk bestaat sinds 2010 en heeft als doel ‘de kwaliteit van het leegstandbeheer op een hoger plan te brengen.’ Het Keurmerk geldt voor alle vormen van leegstandbeheer en richt zich met name op het opstellen van normen die de rechtspositie van bewoners en gebruikers waarborgen.

Karakus bekleedde twee termijnen het wethouderschap van Ruimtelijke Ordening en Wonen in Rotterdam. Daarna werd hij in 2014 directeur van Platform 31, een organisatie gericht op stedelijke en regionale ontwikkeling.

De laatste uitbreiding van de werkzaamheden van het Keurmerk betrof de instelling van een centrale klachtencommissie. Alle partijen (opdrachtgever, beheerder en tijdelijke gebruiker) kunnen aan de commissie hun eventuele klachten over de gang van zaken voorleggen. Daarnaast heeft het Keurmerk een protocol ontwikkeld voor het betreden van de woon- en verblijfsruimte van de bewoners en gebruikers.

Reageer op dit artikel