nieuws

Grote ambities bij Ballast Nedam

Geen categorie

Aannemer Ballast Nedam wil de meest kostenefficiënte en competitieve speler in de Nederlandse markt worden.

Die ambitie uit de bouwer uit Nieuwegein op de eigen website. Het is voor het eerst dat de nieuwe raad van bestuur naar buiten komt met een statement. Het bedrijf werd eind vorig jaar ternauwernood van de ondergang gered via een overname door de Turkse bouwgigant Renaissance na grote verliezen op projecten aan de A15 bij Rotterdam en de ondertunneling van de A2 in Maastricht. Begin april werd het vertrek aangekondigd van Erik van der Noordaa als voorzitter  van de raad van bestuur. Hij heeft het bedrijf inmiddels verlaten.

De nieuwe raad van bestuur staat onder leiding van Cenk Düzyol. De twee andere bestuursleden zijn Serkan Altuntop en Sander Lefevre.

‘We hebben op deze basis de afgelopen periode hard gewerkt aan de nieuwe kaders van onze organisatie’, aldus de bedrijfstop. Dat heeft geleid tot een indeling van het nieuwe bedrijf in zes divisies: Industrial, International Projects, Construction, Development, Concessions en Specialties & Supply. Samen vormen deze divisies het geheel onder de bestaande holding van Ballast Nedam.

Einddoel is de ‘meest kostenefficiënte en competitieve speler in de Nederlandse markt’ te zijn. ‘Dit bereiken we enerzijds door verbeteringen in het operationele proces, de financiële prognoses en het werkkapitaal, en anderzijds door focus aan te brengen op specifieke markten die passen bij de expertise, medewerkers en omvang van de verschillende bedrijfsonderdelen. Tegelijkertijd verkennen we kansen in de internationale markten waar Ballast Nedam en Renaissance samen kunnen optrekken.’

In Nederland telt Ballast Nedam 2.000 medewerkers.

Reageer op dit artikel