nieuws

‘Financiers moeten meer op duurzaamheid letten’

Geen categorie

Duurzaamheid is overal een thema, maar bij de bancaire sector merk je er nog maar weinig van, vindt Robert Jan van Hamersveld, financieel directeur van Green Real Estate. Green zei dit tijdens het Vastgoedmarkt Ontbijtnieuws op Provada 2016.

In de praktijk merkt hij nog weinig van de voordelen die banken geven bij de financiering van groene projecten. Jaco Poldervaart, Regional Solutions Manager Europe van Yardi Systems voegde daar aan toe dat de technische ontwikkelingen razendsnel gaan waarvoor de banken hopelijk oog hebben. ‘In Amerika zijn we al bezig met sensoren in kantoorgebouwen die alles registreren zodat het electriciteitsgebruik met tientallen procenten omlaag kan. Zeker zo’n twintig procent. Gebouwen worden steeds meer gestuurd door data. De techniek is er bijvoorbeeld al om de vuilnisophaaldienst alleen te laten komen als de containers vol zijn. Het zijn sensoren die via het internet een seintje geven als de container bijna gevuld is.

Reageer op dit artikel