nieuws

Duurzame stempel op MRP-winkelproject Leiden

Geen categorie

MRP Development heeft een Breeam drie sterren ontwerpcertificaat nieuwbouw ontvangen voor het winkelproject de Catharinasteeg in Leiden.

DGBC reikte het certificaat uit tijdens de Provada. Het is het eerste Breeam-ontwerpcertificaat dat is uitgereikt aan MRP Development, dat onlangs ASR Vastgoed Ontwikkeling overnam. MRP Development is zeer content met de duurzaamheidsscore voor deze complexe binnenstedelijke ontwikkeling.

Remco van der Heijden, development manager bij MRP: ‘Het is ons gelukt om de hoge duurzaamheidseisen toe te passen in een unieke binnenstedelijke (her-)ontwikkeling met een combinatie van monumenten en nieuwbouw en een mix van uiteenlopende functies. Dat bereik je alleen door gedurende het gehele ontwerpproces het behoud van monumentale waarden en een zo hoog mogelijke duurzaamheidsscore zorgvuldig te integreren. We hebben daarbij intensief samengewerkt met de gemeente Leiden, het Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en bouwhistorische onderzoekers.’

Reageer op dit artikel