nieuws

Curator: drankketen Mitra failliet

Geen categorie

Slijterijketen Mitra heeft op 29 juni uitstel van betaling gekregen en is een dag later failliet verklaard. Het bankroet geldt alleen voor de 23 eigen drankwinkels.

Dat heeft curator Coen Houtman bevestigd tegenover RTL Nieuws. De surseance geldt voor de bedrijven Mitra Beheer in Doesburg en Mitra CV. Mitra is na Gall & Gall de tweede slijterijketen van Nederland. De keten heeft 23 eigen winkels en beschikt over 143 franchise-vestigingen.

Deze 23 winkels zijn volgens de curator gesloten. Ook de webwinkel is onbereikbaar. De keten zit al jaren in zwaar weer. Eerder zijn al veel eigen winkels gesloten of omgebouwd tot franchisewinkel. Of het faillissement gevolgen heeft voor de 143 franchise-vestigingen, is nog niet duidelijk.

Verder werd op 30 juni bekend dat het de curatoren van de gefailleerde elektronicaketen Scheer & Foppen niet is gelukt een koper te vinden. Een doorstart is daarmee zeer ongewis geworden. Ze gaven aan de 56 winkels en twee webwinkels van Scheer & Foppen nu los te willen verkopen. Lukt dat niet, sluiten de winkels over enkele weken definitief hun deuren. (MvL) 

 

Reageer op dit artikel