nieuws

Courtage makelaars onder druk

Geen categorie

Doordat er in steden als Amsterdam en Haarlem relatief weinig huizen te koop staan, zien makelaars zich gedwongen steeds lagere courtages te berekenen om toch voldoende kopers te trekken. Dat meldt het FD.

Woningmakelaar rekenen tussen 1 en 2 procent van de verkoopprijs van een woning aan de verkopende partij. Volgens de voorzitter van de Makelaarsvereniging Amsterdam, Sven Heinen, staat dat percentage onder druk. Makelaars zijn naarstig op zoek naar nieuwe verkopers. Sommigen geven dinerbonnen, of ze geven tipgeld.

De krappe markt in Haarlem is deels het gevolg van de situatie in Amsterdam. Amsterdammers betreden de Haarlemse markt met een flinke zak met geld doordat ze voor een goede prijs kunnen verkopen. Dit heeft een prijsverhogend effect op de woningen in Haarlem.

Reageer op dit artikel